Продължете към съдържанието

Регулациите нарастнаха значително и вече са критична част от всеки бизнес

Важността на регулаторните технологии нарасна значително. Те се превърнаха в критична част от управлението на всеки бизнес, независимо дали сте банка, финансова институция, крипто борса или платформа за хазарт, коментира Светлин Добрев, основател и продуктово развитие, NOTO. Нерегулираният дигитален пейзаж наблюдава двуцифрен ръст на онлайн транзакциите в световен мащаб, съответно нарастващо излагане на риск. Това води до необходимостта от технологично напреднали решения за нарастващите изисквания за съответствие в рамките на глобалната разплащателна индустрия, добави Светлин.

Вярвам, че мога активно да допринеса за растежа и разпознаването на събитието и на България като финтех хъб, коментира за блога на DIGI PAY Християн Дренски, вицепрезидент Стратегии и партньорства в NOTO.

България придобива значителен отпечатък в ЕС и глобалната разплащателна екосистема с нарастващ брой финтех компании със седалище в България или ръководещи своите операции от България. Освен благоприятна икономическа инфраструктура като част от ЕС и изобилие от таланти, ние имаме силна основа да се превърнем във водеща финтех страна в региона. Въпреки това, няма силно събитие, което да доведе до това осъзнаване. Ето защо бих искал да дам своя принос и да позволя на DIGI PAY да се превърне във водещото разплащателно събитие в региона.