Продължете към съдържанието

Индустрията на финансовите услуги в момента е в процес на трансформация. Кой ще успее?

Индустрията на финансовите услуги в момента е в процес на трансформация, водена от променящите се очаквания на потребителите, сподели за блога на DIGI PAY Марина Шидеров, основател на Fram Creative Solutions. В резултат на това индустрията преживява вълнуващ период на иновации и промяна. Сега потребителите очакват финансовите услуги да бъдат безпроблемно интегрирани, силно персонализирани, сигурни, бързи и иновативни.

Безпроблемна интеграция: Клиентите очакват финансовите услуги да бъдат лесно достъпни и достъпни на една ръка разстояние. Това означава, че те очакват да имат достъп до финансови продукти и услуги бързо и лесно през множество платформи и устройства. Те очакват безпроблемен преход между каналите, като например преминаване от мобилно устройство към настолен компютър, без загуба на информация или функционалност.

Хиперперсонализация: Потребителите вече очакват финансовите продукти и услуги да бъдат силно персонализирани според индивидуалните им нужди. Те очакват възможността да персонализират своя опит с продукти и услуги, съобразени с техните специфични нужди и цели. Персонализирането може да бъде постигнато чрез използването на алгоритми за анализ на данни и машинно обучение, които позволяват на финансовите институции да анализират поведението и предпочитанията на потребителите и да създават силно насочени и персонализирани финансови продукти.

Скорост: В днешния забързан свят потребителите очакват финансовите услуги да бъдат бързи и ефективни. Те очакват бърз и лесен достъп до сметките си, както и бързи и безпроблемни транзакции. Те очакват актуализации в реално време за своите акаунти и транзакции, без забавяне или забавяне.

Сигурност: Потребителите също така очакват финансовите услуги да бъдат много сигурни, като тяхната лична и финансова информация е защитена от кражби и измами. Те очакват стабилни мерки за сигурност, като двуфакторно удостоверяване, криптиране и биометрична идентификация, за да гарантират, че тяхната информация е безопасна и защитена.

Прозрачност: Клиентите очакват прозрачност от финансовите институции, с ясни и лесни за разбиране правила и условия за продукти и услуги. Те очакват да имат достъп до подробна информация за такси, лихвени проценти и други такси, както и възможност за лесно сравняване на финансови продукти и услуги от различни доставчици.

Иновации: Потребителите очакват финансовите институции да бъдат иновативни, използвайки авангардни технологии като AI, машинно обучение и блокчейн, за да предоставят нови и подобрени финансови продукти и услуги. Това включва разработването на нови финансови продукти и услуги, които използват тези технологии, за да осигурят по-добри резултати за потребителите.

UX дизайнерите ще бъдат в челните редици на тази финансова иновация, работейки за създаване на интуитивни изживявания, които балансират скоростта и сигурността, като същевременно включват авангардни технологии като AI, машинно обучение и блокчейн. Те също така ще работят за персонализиране на финансовите продукти, за да отговорят на нуждите на индивидуалните потребители, като използват анализи на данни и алгоритми за машинно обучение, за да създадат силно насочени и персонализирани финансови продукти. В обобщение, финансовите институции, които се фокусират върху удовлетворяването на очакванията на потребителите чрез иновативни и персонализирани изживявания, като същевременно гарантират сигурност и прозрачност, ще бъдат в най-добра позиция да успеят в тази нова ера на финансови иновации.