Продължете към съдържанието

SoftPOS – революцията в картовите разплащания – ще разтърси финтех индустрията

Една от най-вълнуващите теми в сектора тази година със сигурност е SoftPOS – революцията в картовите плащания, която превръща смартфоните в безконтактни ПОС терминали. Това коментира Павел Камински, основател и главен изпълнителен директор, 7Security, GmbH.

SoftPOS премахва необходимостта от закупуване на скъпи POS устройства за търговци. Tе могат просто да изтеглят приложение от Google или Apple и да започнат да приемат плащания незабавно.

Защо 2023 е толкова важна? През 2022 г. Съветът на PCI пусна MPoC – Mobile Payments on COTS, който стандартизира изискванията за сигурност за приемане на карта и PIN данни на едно и също мобилно устройство. Това позволява на доставчиците на технологии SoftPOS да разработват нови приложения и решения за мобилни плащания, базирани на MPoC-сертифицирани SDK.

Очаквам SoftPOS да разгърне пълния си потенциал през 2023 година

Посещавам DIGI PAY от самото му начало и виждам как става по-добро и по-голямо всяка година. DIGI PAY е събитие, което Fintech професионалистите в България не могат да пропуснат.

За мен винаги е било удоволствие да участвам в DIGI PAY като водещ на панел или като участник. Сега се присъединявам към Консултативния съвет на събитието, тъй като искам да помогна за по-нататъшното му развитие. Искам да допринеса с широките си познания за Fintech индустрията и нейните тенденции, както и да използвам опита, който съм натрупал от международни Fintech конференции. Бил съм ръководител на уебинари, член на Консултативен съвет, домакин на панели и участник (MPE Berlin, Fintech Connect London, Pay360 London, Money2020 Amsterdam, Money2020 Las Vegas и много други).

Българската Fintech индустрия се развива и е безценно да има събитие като DIGI PAY, което да събира професионалисти и ентусиасти на едно място, за да можем да обсъждаме темите на деня и да изграждаме партньорства. Като част от Консултативния съвет искам да се уверя, че DIGI PAY 2023 е най-силното ни събитие досега, достигащо до възможно най-много финтех професионалисти и включващо най-подходящите и полезни теми в своята програма.